Σχετικά με εμάς


Πάνω από 100 χρόνια στην παραγωγική διαδικασία

  • Υψηλή Ποιότητα: Χρησιμοποιούμε υψηλής ποιότητας κεραμικά υλικά και μεθόδους κατασκευής που διασφαλίζουν την αντοχή και την αισθητική των κεραμικών μας.
  • Εξειδίκευση: Η ομάδα μας αποτελείται από εξειδικευμένους τεχνίτες που αγαπούν την τέχνη της κεραμικής και έχουν μεγάλη εμπειρία στον χώρο.

Η Ιστορία μας


Ιδρυτής του αγγειοπλαστίου εδώ και έναν αιώνα πριν ήταν ο αγγειοπλάστης Κωνσταντίνος Παγκάκης που ερχόμενος από την Άνδρο έστησε το αγγειοπλαστείο του στην οδό μαρμαριωτίσσης στο Χαλάνδρι.

Εκεί κατασκεύαζε τα κεραμικά της εποχής όπως γλάστρες κιούπια για λάδι κρασί στάμνες για νερό και ότι άλλο ζητούσε η τότε αγορά. Με το κάρο τα κατέβαζε στο κέντρο της Αθήνας και τα πουλούσε.

Διάδοχος και συνεχιστής της οικογενειακής επιχείρησης γίνεται ο γιος του Παναγιώτης Παγκάκης ο οποίος παντρεύεται την Ευαγγελία Αντωνίου Παπουτσιδάκη με καταγωγή από το Ρέθυμνο της Κρήτης.

Ο Παναγιώτης Παγκάκης με την πάροδο των χρόνων και την αλλαγή της ζήτησης προϊόντων στην αγορά αλλάζει τα αντικείμενα που κατασκεύαζε ο πατέρας του και παράγει μικρά χρηστικά κεραμικά και εκκλησιαστικά είδη όπως καντήλια θυμιάματα και άλλα και τροφοδοτεί όλα τα μοναστήρια της Αττικής αλλά και σε άλλα μέρη στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα διατηρεί κατάστημα λιανικής στην οδό Σωκράτους στο κέντρο της Αθήνας.

Και οι δυο πολύ δραστήριοι γρήγορα ανέκαμψαν οικονομικά.

Το 1970 ο ανιψιός της Ευαγγελίας Γεώργιος Κατσαντώνης φιλοξενείται στο σπίτι τους, 12 ετών τότε, και ενθουσιάζεται με τον πηλό αποφασίζει λοιπόν ότι είναι το επάγγελμα που θέλει να κάνει δίπλα στο θείο του Παναγιώτη Παγκάκη μαθαίνει την κεραμική τέχνη και ταυτόχρονα τελειώνει τη σχολή κεραμικής στο Μαρούσι για να αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία δουλεύει δίπλα σε παλιούς μαστόρους όπως με το Μάκη πιτσινο που επίσης διατηρούσε αγγειοπλαστειο στο Χαλάνδρι πίσω από το νομισματοκοπείο. Επίσης δούλεψε δίπλα στο μεγάλο μάστορα τον Γιάννη Καλογήρου στο αγγειοπλαστειο του Μουλά στο Μαρούσι.

Μετά τη συνταξιοδότησή του Παναγιώτη Παγκάκη το εργαστήριο συνεχίζει ο Γεώργιος Κατσαντώνης όπου παράγει χρηστικά και τουριστικά αντικείμενα το 1986 μεταφέρει την έδρα του στην οδό Γαρδέλη στο Μαρούσι όπου για πολλά χρόνια παράγει τουριστικά είδη.

Σήμερα την παράδοση συνεχίζει η κόρη του Ελευθερία Κατσαντώνη με έδρα του εργαστηρίου στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη με χρηστικά τουριστικά κεραμικά χειροποίητα και πρέσας όπως και χυτά.

Τα κεραμικά ζωγραφίζονται αλλά και δίνονται σε μορφή μπισκουί σε άλλα εργαστήρια.

Προχωράμε δημιουργικά


Η τέχνη της κεραμικής είναι μια αρχαία τέχνη που έχει επιζήσει μέσα από τους αιώνες και συνεχίζει να εκπλήσσει και να εμπνέει. Στην ιστοσελίδα μας, αφοσιωνόμαστε στη δημιουργία μοναδικών και χειροποίητων κεραμικών κομματιών που αντικατοπτρίζουν τον πλούτο της τέχνης αυτής.

Κάθε κεραμικό που δημιουργούμε είναι μια πραγματική έκφραση της φαντασίας και της δεξιοτεχνίας μας. Από τα χειροποίητα κεραμικά κούπες, διακοσμητικά και μπωλ, κάθε κομμάτι αποτελεί μια μικρή έκφραση της αγάπης μας για την τέχνη.

Στην ιστοσελίδα μας, μπορείτε να βρείτε μια πληθώρα σχεδίων και στυλ που καλύπτουν κάθε γούστο και ανάγκη. Είτε ψάχνετε για ένα ιδιαίτερο δώρο είτε απλώς θέλετε να προσθέσετε μια πινελιά τέχνης στον χώρο σας, είμαστε εδώ για να σας εξυπηρετήσουμε.

Εάν έχετε ερωτήσεις ή θέλετε να προσαρμόσουμε κάποιο κεραμικό στις προσωπικές σας προτιμήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας. Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε μαζί το τέλειο κεραμικό για εσάς. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας και ανυπομονούμε να μοιραστούμε την αγάπη μας για την κεραμική τέχνη μαζί σας.